Léto s knihou

Léto s knižními novinkami

Teploty závratně stoupají a spolu s létem se blíží i cestovní horečka. Ať už si dovolenou chystáte užít v tuzemské nebo zahraniční destinaci, nezapomeňte si s sebou přibalit tu správnou letní knižní novinku. Vybírat si můžete z níže uvedených tipů a je jen va vás, jak velké zavazadlo si vezmete na cestu.

 

Titul: Krasojezdkyně (druhé vydání)

Autor: Jojo Moyesová

Nakladatelství: Ikar

V zapadlém koutě Londýna učí bývalý špičkový drezúrní jezdec svou vnučku Sarah tak, jak to sám kdysi dělal v elitní jezdecké škole ve Francii. Když však do jejich života zasáhne katastrofa, čtrnáctileté Sarah nezbyde nic jiného, než aby se životem protloukala sama…

(448 stran, 349 Kč)

 

 

 

Titul: Zakázané ovoce

Autor: Jojo Moyesová

Nakladatelství: Ikar

Poklidné přímořské městečko Merham se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy, která se nastěhuje do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu na pobřeží. Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, mladou Lottie a její přítelkyni Celii však dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje. A do pohybu se dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech…

(448 stran, 379 Kč)

 

 

 

Titul: Stín větru: Andělská hra

Autor: Carlos Ruiz Zafón

Nakladatelství: Ikar

Stín větru, literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a celosvětovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Carlos Ruiz Zafón v něm poprvé uvedl čtenáře do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih – a k jejich radosti tak učinil ještě třikrát, v prózách Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů.

Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden desetiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Životní osudy Daniela a Juliána se začnou protínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevný propletenec…

(528 stran, 399 Kč)

 

 

Titul: Panský dům a jeho dcery

Autor: Anne Jacobsová

Nakladatelství: Ikar

Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu.
Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenže i on posléze dostane povolávací rozkaz – a právě v den, kdy Marie porodí jejich dvojčata.
Marie se však nezalekne žádné překážky. Brzy pochopí, že je na tom melzerovská textilka špatně, a pustí se do boje za zachování rodinného dědictví. Její pomoc potřebují i obě švagrové Kitty a Elisabeth.
Později ale dostane zlou zprávu, že Paul padl do zajetí. A záhy nato se objeví jeho přítel, elegantní Ernst von Klippstein, který čím dál víc vyhledává její blízkost…

(480 stran, 399 Kč)

 

 

Titul: Šinrin-joku, japonské umění lesní terapie

Autor: Dr. Qing Li

Nakladatelství: Ikar

Šinrin-joku neboli lesní terapie je současný trend trávení času v lese pro zlepšení fyzické i psychické pohody. Praxe je velmi jednoduchá – můžete objímat stromy, chodit naboso po trávě nebo jenom vědomě a intenzivně dýchat čistý vzduch. V knize se dočtete, jak tyto praktiky provozovat správně a budete se divit, jaký dopad může tato medicína mít. Podaří se vám snížit krevní tlak a stres, zlepšit imunitní systém a znovu se napojit na sílu přírody.

(320 stran, 399 Kč)

 

Titul: Odpojte se

Autor: Suze Yalof Schwartz

Nakladatelství: Pragma

Lepší knihu o meditaci si ani nelze představit. Autorka přináší přesvědčivý, motivující a srozumitelný návod, stručně doložený lékařskými výzkumy a velmi věrohodný.
V jednoznačném souladu se současným trendem se člověk díky meditaci uklidní, získá lepší soustředění i paměť, a dokonce bude krásnější a víc sexy. Lépe si pak užívá života a je také mnohem výkonnější.
Se vším poradí tato skvěle zpracovaná a zábavně napsaná knížka!

(184 stran, 249 Kč)

 

 

 

Titul: Artemis

Autor: Andy Weir

Nakladatelství: Knižní klub

Autor celosvětového hitu Marťan se znovu hlásí o pozornost milionů čtenářů: tentokrát sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti – napínavou noir kriminálkou odehrávající se na Měsíci.

Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu – zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít…

(280 stran, 349 Kč)

 

Titul: Dovolená s moderním fotrem

Autor: Dominik Lansman

Nakladatelství: Ikar

Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, ve svých knížkách vyčerpávajícím způsobem vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. V nové knize čtenář zjistí, že ani s letní dovolenou to není žádné terno, zvlášť když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí jet do Bulharska k moři. A kdyby jen to! Nataša, druhá polovina rodičovského páru, se chopila pera a knížku za Dominika napsala. Výsledkem je nejen dovolenkové vyprávění, ve kterém se pozná každý, ale i odhalení několika utajovaných skutečností z intimního života moderního fotra. Necenzurováno!

(168 stran, 249 Kč)

 

 

Titul: Citlivá místa

Autor: Anna Gavalda

Nakladatelství: Mladá fronta

Anna Gavalda se po osmnácti letech od své prvotiny Kdyby tak na mě někdo někde čekal, která ji vzápětí proslavila, vrací s druhou sbírkou povídek. Tentokrát s ještě větším mistrovstvím a empatií líčí osudy sedmi lidí, kteří se snaží udržet si tvář ve své zoufalé realitě, a jimž pak stačí drobná příhoda, jedna „chvilka pravdy“, jež je zasáhne na citlivém místě, aby odhodili masku a odhalili svou zranitelnost a lidskost. Několik žen a mužů se v těchto zlomových okamžicích svěřuje se svými nejniternějšími pocity, samotou, bolestí ze ztráty či touhou po přátelství, ale autorčin soucit i porozumění dá těmto těžce zkoušeným hrdinům poznat i sílu lásky a naději.

(208 stran, 279 Kč)

 

 

Titul: Bez tebe napořád

Autor: Taylor Jenkins Reidová

Nakladatelství: Mladá fronta

Slyšeli jste už o supernovách? Na obloze září nejvíc ze všeho, prudce explodují a pak rychle pohasínají. Ráda si představuju, že se mnou a Benem to bylo podobné… za krátkou dobu jsme prožili víc vášně než jiní lidé za celý život.
Elsie Porterová je průměrná dvacátnice, které se přihodí něco, co do průměru rozhodně nepatří. Jednoho deštivého dne v New Yorku se vydá pro pizzu pro jednoho. Nečeká, že by se v obchodě s někým setkala… a už vůbec ne s někým tak okouzlujícím a atraktivním jako Ben Ross. Chemie mezi nimi je okamžitá a elektrizující. Ben nevydrží počkat ani dalších čtyřiadvacet hodin, aby ji pozval na rande. Během pár týdnů se do sebe oba po uši zamilují a v květnu se potají vezmou.
Jen devět dní poté srazí Bena na kole auto a on na místě umírá. Elsie slyší v bytě sirény, ale než se dostane dolů, Bena už odvážejí v sanitce. V nemocnici pak musí čelit své neznámé tchyni Susan, která vůbec netuší, že se její syn oženil a že Elsie existuje.
Příběh Susanina uzdravování se proplétá s Elsiinou a Benovou tragickou romancí. Přerušeno navždy je dojemnou připomínkou toho, že existuje víc než jeden šťastný konec.

(256 stran, 289 Kč)

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

Zaujala vás některá z uvedených knih jako společník k vodě? Budu ráda, když mi o tom napíšete na FB stránky DigiTimes.cz, kde máte zároveň šanci vyhrát nějakou tu knižní novinku zdarma až do schránky.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top